Green Sugar- Interviu cu cercetatorul si profesorul Romulus Scorei

Green Sugar- Interviu cu cercetatorul si profesorul Romulus Scorei

Dl. Romulus Ioan Scorei, profesor la Universitatea din Craiova, cercetator si fondator al Institutului de cercetare Bioboron (Podari, jud. Dolj) a sustinut la Berlin, in cadrul “6th World Convention on Stevia” – 19-20 iunie 2014 -, o prezentare despre Green Sugar, indulcitorul natural din extract de Stevie, marca Laboratoarele Remedia. Am dorit să aflam care a fost impactul acestei prezentari si cum este privit Green Sugar la nivel international. Redam interviul si-i multumim domnului profesor pentru amabilitatea cu care a raspuns intrebarilor noastre.

Laboratoarele Remedia: Domnule profesor, sunteti singurul cercetator roman care ati descoperit beneficiile fructoboratului de calciu in tratarea cancerului. Ati pus bazele unicului institut de cercetare axat pe compusii naturali organici ai borului din lume, la Podari. La conferinta de la Berlin ati sustinut o comunicare despre Green Sugar, indulcitor natural pe baza de extract de Stevia Rebaudiana. Cand a inceput să va preocupe “aurul verde” cum a fost supranumita Stevia? 

Romulus Scorei: Stevia a devenit deja o planta celebra in lumea stiintei. Marile companii o iau in considerare nu numai ca inlocuitor al zaharului ci chiar ca pe o noua forma de zahar sanatos, cu proprietati antioxidante puternice. La ora actuala este considerata o “planta miracol”! Aceasta conferinta care are loc anual, este un exemplu al interesului pentru aceasta planta, in comunitatea stiintifica. Institutul nostru a directionat o parte din cercetare catre Stevia, de circa 2 ani,  tocmai pentru ca este o planta cu compozitie inalta in compusi de bor. Produsul Green Sugar este realizat in colaborare cu Laboratoarele Remedia si are o calitate exceptionala – dulce ca zaharul dar lipsit de gustul amar specific produselor din Stevie. In plus, este un adevarat aliment sanatos, extras din produse naturale, cu mari capacitati antioxidante si antiinflamatorii.

Laboratoarele Remedia: De ce Green Sugar e o alternativa mai sanatoasa in raport cu alti indulcitori?

Romulus Scorei: Green Sugar este o combinatie de produse naturale: stevioside extrase din Stevia si eritritol, un zahar non-caloric obtinut prin fermentatie biologica si cativa compusi naturali ai borului, care au fost identificati de Institutul nostru in Stevie. Aceasta combinatie ii confera atat gradul de dulce similar zaharului dar cel mai important lucru este ca asigura un necesar zilnic de nutrienti antioxidanti si antiinflamatori. Personal cred, ca in secolul XXII, oamenii nu vor mai cultiva sfecla si trestie de zahar, ci Stevie! Exista studii clinice care arata ca extractul de Stevie si eritritolul, sunt agenti nutritivi puternic antioxidanti, iar borul natural continut in Stevie este puternic antiinflamator.

Laboratoarele Remedia: Ati participat in cadrul acestei conferinte, la sesiunea “Stevia in practice: Innovations & Technologies”. Cum au primit participantii la congres prezentarea dvs. despre Green Sugar?

Romulus Scorei: Prezentarea noastra a surprins prin noutatea introducerii conceptului de “Lumea Borului” in conceptul deja consacrat de “Lumea Steviei”. Faptul ca, in Romania, oamenii de stiinta au reusit extrem de rapid sa lanseze in lumea comerciala un nou produs din Stevie si un nou concept de zahar, “zaharul verde” a fost considerat o premiera. Produsul a fost degustat, a primit aprecieri pozitive si chiar cineva a glumit, spunand că este “probabil zahar”, datorita gustului foarte asemanator! Dupa expunerea prezentarii noaste, au fost cateva intrebari importante legate de efectele produsului Green Sugar asupra metabolismului celular de protectie impotriva îmbatranirii. In esenta, intrebarile se refereau la faptul ca, prin efectul antiinflamator si antioxidant puternic, Green Sugar ar putea sa insemne un aliment nutritional excelent pentru extinderea vietii indivizilor care consuma zilnic.  In viitor, impreuna cu Laboratoarele Remedia, vom realiza un trial clinic pe aceasta directie, foarte importanta dealtfel, in lumea stiintifica!

0 Comments

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*